21 June 2022 Current Affairs

1
162
21 June 2022 Current Affairs
21 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

21 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 21 June 2022 

Ques 1. Japan participated in the NATO summit in Madrid for the first time in June 2022. Who is the current Secretary-General of NATO?
Ans. Jens Stoltenberg

Ques 2. The Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority has organized Mango Festival in Bahrain to promote the export of which fruit?
Ans. mango

Ques 3. Which bank has partnered with ‘ZestMoney’?
Ans. ICICI Bank

Read Also: Current Affairs

Ques 4. Former Supreme Court judge Justice Ranjana Prakash Desai has been elected as the chairperson of which council?
Ans. Press council of India

Ques 5. Which state has got 12 new conservation reserves and 03 wildlife sanctuaries?
Ans. Maharashtra

Ques 6. In which Nation has the 8th Global Conference of Young Parliamentarians been organized recently?
Ans. Egypt

Ques 7. Which vision of the Reserve Bank aims to increase digital payments three-fold.
Ans. Payment Vision to 2025

Ques 8. China has launched Fujian, what is it?
Ans. aircraft carrier

Ques 9. The Lieutenant Governor of which Kingdom has launched a life insurance cover of Rs 15 lakh for government employees?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 10. ‘Gia Mission’, which was in news recently, is associated with which space agency?
Ans. ESA

Ques 11. Who has organized the National Yoga Olympiad 2022 in New Delhi?
Ans. Education Minister Dharmendra Pradhan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here