• Sun. Apr 21st, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

21 February 2024 Current Affairs21 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

21 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 21 February 2024

Ques 1. Which country has declared ‘gay marriage’ legal?
Ans. Greece

Ques 2. What is the name of the actress who played the role of young Babita Phogat in the film ‘Dangal’ who passed away recently?
Ans. Suhani Bhatnagar

Ques 3. Which state government has partnered with edX for higher education courses?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 4. How many Sena Medals (Gallantry) were awarded at the Eastern Command Investiture Ceremony 2024?
Ans. 20

Ques 5. Where and how much capacity has Madhya Pradesh Deputy Chief Minister Rajendra Shukla inaugurated the ‘Waste to Energy Power Plant’ in the state?
Ans. Rewa, 6 MW

Ques 6. The Chief Minister of which state has inaugurated ‘Van Mitra Yojana’ and its related portal?
Ans. Haryana

Ques 7. What is the name of the mission aiming to launch the world’s first wooden satellite into orbit?
Ans. Lignoset

Ques 8. India and which country signed MoU protocol for construction of additional nuclear reactors at the Kudankulam Nuclear Power Project (KKNPP) site?
Ans. Russia

Ques 9. Where was the first waste-to-electricity plant located in Madhya Pradesh?
Ans. Bhopal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

 

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *