21 December 2023 Current Affairs

0
44
21 December 2023 Current Affairs
21 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

21 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 21 December 2023 

Ques 1. Where has Prime Minister Narendra Modi inaugurated the 180 feet high seven-storey ‘Swarveda Mahamandir’?
Ans. Varanasi

Ques 2. According to ‘IUCN Red List Update’, what percentage of freshwater fishes are facing extinction?
Ans. 25%

Ques 3. What is the current unemployment rate in India as per the annual PLFS report for 2022-23?
Ans. 3.2%

Ques 4. In which city were the United States-India Anti-Money Laundering and Countering the Financing of Terrorism talks held?
Ans. New Delhi

Ques 5. At which place has the foundation stone of Uttar Pradesh’s largest CCU center been laid by Prime Minister Narendra Modi?
Ans. BHU, Varanasi

Ques 6. Who has received the Game Changing Innovator Award at the COP28 summit?
Ans. Dr. Atul Shah

Ques 7. ‘Ruven Azar’ has been appointed as the ambassador of which country to India?
Ans. Israel

Ques 8. Who has unveiled ‘Made for India KRUTRIM AI’?
Ans. Bhavish Aggarwal

Ques 9. Who won the Egyptian presidential election and secured a third term with 89.6 percent of the votes?
Ans. Abdel Fatah al-Sisi

Ques 10. Which variant of COVID-19 has been detected in India, due to which the Union Health Secretary has issued an advisory?
Ans. JN.1

Ques 11. In which city has Prime Minister Narendra Modi inaugurated the world’s largest meditation center?
Ans. Varanasi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here