21 August 2023 Current Affairs

0
86
21 August 2023 Current Affairs
21 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

21 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 21 August 2023 

Ques 1. India’s first state-of-the-art 3D-printed post office has opened in which city?
Ans. bangalore

Ques 2. Who has started A-HELP program in Gujarat
Ans. Purushottam Rupala

Ques 3. Who has been given the ‘Bedil Bikaneri Award’ of the Rajasthan Urdu Academy for the year 2021-22 in the field of journalism?
Ans. Chand Mohammad

Ques 4. Which state government announced the implementation of Bhagwan Birsa Munda Road Scheme?
Ans. Maharashtra

Ques 5. Which state’s chief minister inaugurated a pineapple processing unit at Umdihar?
Ans. Meghalaya

Ques 6. Where will the India Region Conference of the 9th Commonwealth Parliamentary Association (CPA) be held from August 20 to 23, 2023?
Ans. Udaipur

Ques 7. Rana Pratap won the first gold medal for which state in the 49th Junior Aquatic Championship?
Ans. Jharkhand

Ques 8. How many special guests have attended the 77th Independence Day of India?
Ans. 1800

Ques 9. In August 2023, which state government declared the entire state as a natural calamity affected area?
Ans. Himachal Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 20 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here