21 August 2021 Current Affairs

0
171
21 August 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

21 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs 21 August 2021

Ques 1. Which Olympic medalist has been nominated by Amway Indian as its brand ambassador?
Ans. Mirabai Chanu

Ques 2. How many crore rupees have been announced by the Uttar Pradesh government to the players of the Tokyo Olympics?
Ans. 42 crore

Ques 3. The Union Cabinet approving the MoU between India and which country for cooperation in the field of Geology?
Ans. United States of America

Ques 4. The MoU between India and which country has been approved for cooperation in the field of disaster management, tolerance, and mitigation?
Ans. Bangladesh

Ques 5. Who has issued a medical alert on fake Covidshield vaccines in India?
Ans. World Health Organization

Ques 6. Which country is released new draft rules on anti-competitive practices by Internet companies?
Ans. China

Ques 7. Which day is celebrating whole over the world on 20th August?
Ans. world mosquito day

Ques 8. Which day is celebrate whole over India on 20th August?
Ans. renewable energy day

Ques 9. Which rating company has upgraded the credit outlook of the Indian industry to positive?
Ans. CRISIL

Ques 10. Under the Ayushman Bharat Mission, the figure of people admitted to the hospital so far has crossed how many crores?
Ans. 2 crore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here