20 August 2021 Current Affairs

0
151
20 August 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

20 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs 20 August 2021

Ques 1. Which scheme has been launch by the Andhra Pradesh state government?
Ans. Jaganna Vidya Kanuka Scheme

Ques  2. Where will the Uttar Pradesh government establish a training center for Anti-Terrorist Squad (ATS) commandos?
Ans. Saharanpur

Ques 3. Who has allowing women to appear in the National Defense Academy “NDA” exam?
Ans. Supreme court

Ques 4. In which country have scientists have finding an asteroid to eliminate dinosaurs from the earth?
Ans. Mexico

Ques  5. At what age has Maki Kaji, the godfather of Sudoku, decedent away?
Ans. 69 years

Ques 6. TCS became which Indian company to cross the market cap of Rs 13 lakh crore?
Ans. second

Ques 7. Which state government has been launch “Rajiv Gandhi Grameen Bhumiless Mazdoor Nyay Yojana”?
Ans. Government of Chhattisgarh

Ques 8. Who has announcing the MeitY-NASSCOM Start-up Women Entrepreneur Award 2020-21?
Ans. Indian government

Ques 9. In Uttar Pradesh, the government has proposed to transform the name of which city to Harigarh in the meeting of the Panchayat Board?
Ans. Aligarh

Ques 10. Which day celebrating all over the world on 19th August?
Ans.world humanitarian day, world photography day, potato day,

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here