20 May 2022 Current Affairs

0
262
20 May 2022 Current Affairs
20 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

20 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 20 May 2022 

Ques 1. RBI has appointed Sitikanta Patnaik and who is the Executive Director?
Ans. Rajeev Ranjan

Ques 2. She has become the first foreign climber to climb Mount Everest the most times (16 times).
Ans. Canton Cool

Ques 3. In which Town has the Union Minister of State for Skill Development and Entrepreneurship recently launched a pilot project to skill tribal youth?
Ans. Bhopal

Read Also: Current Affairs

Ques 4. Vivek Kumar Devangan has been appointed as the Chairman and Managing Director of REC Limited working under which ministry?
Ans. Ministry of Power

Ques 5. Modi@20: Who has released the book called Dreams Meeting Delivery?
Ans. M Venkaiah Naidu

Ques 6. In which country Naveen Srivastava has become the Ambassador of India?
Ans. Nepal

Ques 7. Which state is the host of the ‘Vadnagar International Conference’?
Ans. Gujarat

Ques 8. Which state government has launched the ‘Chara Seeding Scheme’?
Ans. Haryana

Ques 9. Which Kingdom is the champion of the 12th Hockey India Senior Women’s National Championship 2022?
Ans. Odisha

Ques 10. Which Nation will host the XV World Forestry Congress?
Ans. South Korea

Ques 11. Which time has British climber Canton Cool recently scaled the world’s highest mountain, Mount Everest?
Ans. 16th time

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here