19 May 2022 Current Affairs

0
136
19 May 2022 Current Affairs
19 May 2022 Current Affairs

 Current Affairs

19 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 19 May 2022 

Ques 1. When is ‘National Technology Day celebrated?
Ans. 11 May

Ques 2. With which country has Prime Minister Modi signed six agreements?
Ans. Nepal

Ques 3. The S2000 manned rocket booster has been successfully test-fired at Sriharikota in which state?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 4. Where has Home Minister Amit Shah inaugurated the National Cyber ​​Forensic Laboratory?
Ans. Hyderabad

Ques 5. Who has started the Girl Child Empowerment Mission?
Ans. National Thermal Power Corporation (NTPC)

Ques 6. When is International Museum Day celebrated?
Ans. May 18

Ques 7. The World Bank approved USD 350 billion to which state to implement the ‘Shreshtha’ project?
Ans. Gujarat

Ques 8. When is World Telecommunication and Information Society Day observed?
Ans. May 17

Ques 9. Yu Suk Yol has become the 13th President of which country?
Ans. South Korea

Ques 10. Who has won the title of Italian Open 2022?
Ans. Novak Djokovic

Ques 11. RBI has appointed Sitikanta Patnaik and who is the Executive Director?
Ans. Rajeev Ranjan

Ques 12. Who has acquired the restaurant reservation platform Dineout?
Ans. Swiggy

Ques 13. Tata Technology has tied up with which Kingdom government to replace Polytechnic?
Ans. Assam

Ques 14. Who has been appointed as MD and CEO of Larsen & Toubro?
Ans. SN Subrahmanyan

Ques 15. In which state Mukhtar Abbas Naqvi has inaugurated India’s first Amrit Sarovar in Rampur?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here