20 July 2022 Current Affairs

0
100
20 July 2022 Current Affairs
20 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

20 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 20 July 2022 

Ques 1. What is India’s GDP growth forecast percentage for the financial year 2022 – 2023?
Ans. 7.3%

Ques 2. The Indian Olympic Association has announced how many members Indian T at the Commonwealth Games in Birmingham, United Kingdom.
Ans. 322 members

Ques 3. Who has won the men’s singles title at the Singapore Open 2022 badminton?
Ans. Anthony Sinisuka Ginting

Ques 4. Where was AI Center for Excellence launched by IAF?
Ans. New Delhi

Ques 5. Where has the “Census Data Workstation” been inaugurated?
Ans. IIT Delhi

Ques 6. Which Indian player won the title of the ‘Singapore Open 2022’ championship?
Ans. PV Sindhu

Ques 7. Who has won the 2022 Wimbledon Men’s Open title?
Ans. Novak Djokovic

Ques 8. Which Indian has won the 41st Vila de Benasque International Chess Open?
Ans. Arvind Chidambaram

Ques 9. Who has been appointed as the Managing Director and CEO of the National Stock Exchange (NSE)?
Ans. Ashish Kumar Chauhan

Ques 10. With whom will the Coffee Board collaborate to develop climate-resistant varieties?
Ans. ISRO

Ques 11. Nirmal Singh Kahlon has passed away, who was he?
Ans. Former Speaker of Punjab

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here