19 July 2022 Current Affairs

0
23
19 July 2022 Current Affairs
19 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

19 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 19 July 2022 

Ques 1. India team captain Rohit Sharma has become the first captain in cricket history to win how many consecutive T20 matches?
Ans. 13 T20 matches

Ques 2. Which state has become the first state in the country to implement NEP at the pre-primary level?
Ans. Uttarakhand

Ques 3. Who has become the first bowler to bowl 500 dot balls in T20 history?
Ans. Bhuvneshwar Kumar

Ques 4. When is World Youth Skills Day celebrated?
Ans. 15th July

Ques 5. Former chairman of which company ‘BK Singhal’ passed away
Ans. BSNL

Ques 6. CRISIL has estimated the GDP of India for the financial year 2022-23.
Ans. 7.3 percent

Ques 7. Which city has been named the first “Cultural and Tourism Capital” of the Shanghai Cooperation Organisation?
Ans. Varanasi

Ques 8. In which state has the e-FIR service been launched?
Ans. Uttarakhand

Ques 9. Which government organization has announced the winners of the 2022 Field Medal?
Ans. International Mathematical Union

Ques 10. When is International Nelson Mandela Day celebrated?
Ans. Every year on the 18th of July

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here