20 January 2022 Current Affairs

0
294
20 January 2022 Current Affairs
20 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

20 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 20 January 2022 

Ques 1.  Which country’s scientists have made an artificial moon on the earth itself?
Ans. China

Ques 2. Who has won the title of the Sydney Tennis Classic?
Ans. Aslan Karatsev (Russia)

Ques 3. Where has Tata Power Renewable Energy launched 100 MW solar projects?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 4. Who has won the title of Mrs. World 2022?
Ans. Shaylin Ford

Ques 5. Padma Shri winner Shanti Devi has passed away, who was she?
Ans. Social worker

Ques 6. Recently the Government of India has released a commemorative postage stamp on the completion of 1 year of Kovid vaccination, in which a health worker is shown vaccinating a senior citizen with the Kovid-19 vaccine with the image of which vaccine.
Ans. Covaxin

Ques 7. Toshiki Kaifu, the former Prime Minister of which country has passed away?
Ans. Japan

Ques 8. Who has become the first black woman to be visible on a US coin?
Ans. Maya Angelou

Ques 9. Which medal has been won by Sumit Bhale in the International Folk Art Festival?
Ans. Gold

Ques 10. Who has been chosen as the best male player in the Best FIFA Football Awards 2021?
Ans. Robert Lewandowski (Poland)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here