• Mon. Apr 22nd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

20 February 2024 Current Affairs20 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

20 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 20 February 2024 

Ques 1. Which state has got the top position in the ‘12th Annual Traveler Review Awards 2024’?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 2. When is World Anthropology Day celebrated?
Ans. 15 February

Ques 3. Which country won the ICC U19 Men’s Cricket World Cup 2024 final against India?
Ans. Australia

Ques 4. In which city is the 12th edition of MILAN naval exercise being held from February 19 to 23, 2024?
Ans. Visakhapatnam

Ques 5. Where has the Indian Air Force conducted ‘Vayu-Shakti Abhyas’?
Ans. Pokaran

Ques 6. In which country was the 16th World Social Forum meeting held?
Ans. Nepal

Ques 7. Which award did “Because She Can” win at the 2024 Anthem Awards?
Ans. Gold in Community Outreach

Ques 8. Who has won the gold medal in the ‘Asian Indoor Athletics Championship 2024’?
Ans. Harmilan Bains

Ques 9. India and which country’s central banks have signed an agreement to link UPI-NPI?
Ans. Nepal

Ques 10. Which northeastern state became the first state to restore the old pension scheme in February 2024?
Ans. Sikkim

Ques 11. Where is Rohit Sharma in terms of the player who has scored the most runs for India in international cricket till February 2024?
Ans. fourth

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *