20 April 2022 Current Affairs

0
110
20 April 2022 Current Affairs
20 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

20 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

 Current Affairs 20 April 2022

Ques 1. When was ‘Himachal Pradesh State Foundation Day’ celebrated?
Ans. 15 April

Ques 2. Samia Suluhu Hassan, who was in the news, is the first woman President of which country?
Ans. Tanzania

Ques 3. The Chief Minister of which Kingdom has unveiled the logo of the 2023 Men’s Hockey World Cup?
Ans. Odisha

Ques 4. Which has become the first state to develop a Migration Tracking System (MTS) application?
Ans. Maharashtra

Ques 5. Which union ministry organizes ‘block-level health fairs’ at over 1 lakh Ayushman Bharat-Health and Wellness Centres?
Ans. Ministry of Health

Ques 6. Where were the 20th India France Joint Staff Talks held?
Ans. Paris

Ques 7. The Chief Minister of which Kingdom has launched the ‘1064 Anti-Corruption Mobile App’?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 8. Pravind Kumar Jugnauth is the Prime Minister of which Nation?
Ans. Mauritius

Ques 9. What is the WTO forecast for global trade growth in 2022?
Ans. 03%

Ques 10. Rachna Sachdeva has been appointed as the next Ambassador of India to which Nation?
Ans. gardener

Ques 11. The World Bank has estimated the GDP growth rate of India to be what percent in the financial year 2023?
Ans. 08%

Ques 12. Which state celebrated its 75th foundation day on 15th April?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 13. In which Town the WHO Global Center for Traditional Medicine will be inaugurated?
Ans. Jamnagar

Ques 14. Pamela Jaspal has been appointed as Director (Finance) and CFO of which company?
Ans. ONGC

Ques 15. Which Nation has approved India as a wheat supplier?
Ans. Egypt

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here