19 April 2022 Current Affairs

0
84
19 April 2022 Current Affairs
19 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

19 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 19 April 2022 

Ques 1. ‘Export Promotion Capital Goods Scheme’ is associated with which union ministry?
Ans. Ministry of Commerce

Ques 2. Who has been selected for the Malcolm Adisesia Prize 2022?
Ans. Prabhat Patnaik

Ques 3. When is ‘World Chagas Disease Day’ observed?
Ans. 14 April

Ques 4. Which state has announced to celebrate the birth anniversary of Siddalinga Swami as ‘Unification Day’?
Ans. Karnataka

Ques 5. Which state has won the men’s title of the 71st Senior National Basketball Championship?
Ans. Tamil Nadu

Ques 6. According to the IISc study in which river microplastic has been found?
Ans. Kaveri River

Ques 7. Who has inaugurated the ‘Sea Pondy-2022 Beach Festival’ being organized for the first time in Puducherry?
Ans. Dr. Tamilisai Sundararajan

Ques 8. In which state’s Dima Hasao district, megalithic stone pots have been found?
Ans. Assam

Ques 9. Which portal has been recently developed by the Ministry of Road, Transport, and Highways?
Ans. e-DAR

Ques 10. When is Save Elephant Day 2022 celebrated?
Ans. April 16

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here