19 October 2021 Current Affairs

0
93
19 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

19 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 19 October 2021 

Ques 1. What is the name of the world’s first film to be made in Earth orbit by Russia?
Ans. Challenge

Ques 2. Who will be given the Nobel Prize in Literature for 2021?
Ans. to Abdul Razzaq Gurnah

Ques 3. Which Nobel Prize will be awarded in 2021 by Seukuro Manabe, Giorgio Parisi, and Klaus Hasselmann?
Ans. physics

Ques 4. Which Nobel Prize will be given to Benjamin List and David W. C. Macmillan in 2021?
Ans. chemistry

Ques 5. What is the name of the father of Pakistan’s nuclear program?
Ans. Abdul Qadir

Ques 6. Which state’s Edur Chilli, Kuttiyattoor Mango has got a GI tag?
Ans. Kerala

Ques 7. Who unveiled the official mascot of FIFA U-17 Women’s World Cup – 2022?
Ans. “Ibha (Asiatic Lioness)”

Ques 8. Where was the world’s first National Child Mental Health and Wellbeing Strategy launched?
Ans. Australia

Ques 9. Which is the largest producer of sandalwood in the world?
Ans. “India and Australia”

Ques 10. Which will become the first city in India to use ropeway services for public transport?
Ans. Varanasi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here