19 May 2024 Current Affairs

0
73
19 May 2024 Current Affairs
19 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

19 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 19 May 2024

Ques 1. Which country has introduced the world’s first 6G prototype device?
Ans. Japan

Ques 2. Which monsoon usually sets in over Kerala in late May/first week of June every year?
Ans. South-West Monsoon

Ques 3. Where was the country’s biggest skill competition IndiaSkills 2024 inaugurated?
Ans. New Delhi

Ques 4. Where will the 10-day ‘National Sahakar Masala Fair-2024’ be organized by the State Cooperative Department?
Ans. Jawahar Kala Kendra, Jaipur

Ques 5. Where has World Aquatics opened the world’s highest competitive swimming pool?
Ans. Bhutan

Ques 6. What is the theme of the film ‘Manthan’?
Ans. Milk Cooperative Movement

Ques 7. Who has appointed David Salvagnini as its Chief AI Officer?
Ans. NASA

Ques 8. The government has constituted a state level committee to build a water-way from Rann of Kutch in Gujarat to which district of Rajasthan?
Ans. Barmer

Ques 9. Who has assumed the charge of Director General of All India Radio?
Ans. Moushumi Chakraborty

Ques 10. Which has been recognized as the highest tunnel of India?
Ans. Sela Tunnel

Ques 11. Which app has been designed to ease the process of compassionate appointment?
Ans. ANUKAMPA App

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here