• Sun. Apr 21st, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

19 February 2024 Current Affairs19 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

19 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 19 February 2024

Ques 1. ‘Prabovo Subianto’ has become the new President of which country?
Ans. Indonesia

Ques 2. India, which joined IEA as an associate member in which year, sent a formal request for full membership?
Ans. 2017

Ques 3. Who has been awarded the Lakshminarayan International Award for his contribution to the arts?
Ans. Pyarelal Sharma

Ques 4. In which state has ‘Chief Minister Vishwakarma Pension Scheme’ been launched?
Ans. Rajasthan

Ques 5. Where will India’s largest training center be built in Maharashtra?
Ans. Panvel

Ques 6. Which weather satellite will launch INSAT-3DS?
Ans. ISRO

Ques 7. Who has been appointed as the non-executive chairman of the board by NPCI till February 2024?
Ans. Ajay Kumar Chaudhary

Ques 8. In which Union Territory will ‘INS Jatayu’ establish its naval base?
Ans. Lakshadweep

Ques 9. Engineers India Limited (EIL) has collaborated with which IIT to promote research and innovation?
Ans. IIT Roorkee

Ques 10. Who will launch India’s first helicopter emergency service?
Ans. Uttarakhand

Ques 11. Who inaugurated the World Sustainable Development Summit 2024 in New Delhi?
Ans. Vice President Jagdeep Dhankhar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *