19 December 2023 Current Affairs

0
41
19 December 2023 Current Affairs
19 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

19 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 19 December 2023

Ques 1. BCCI has decided to retire the jersey of which former cricketer?
Ans. ms dhoni

Ques 2. Who has been elected as the next Chief Minister of Madhya Pradesh?
Ans. Mohan Yadav

Ques 3. How much did the value of India’s merchandise exports decrease in November 2023?
Ans. $33.9 billion

Ques 4. Which country has concluded ‘Hydrographic Survey Agreement’ with India?
Ans. Maldives

Ques 5. Where was the 71st Army Inter Service Golf Championship held? ,
Ans. Jaipur

Ques 6. Among the seven groups participating in the second phase of Kasi Tamil Sangamam, which group of students has been addressed by any special name?
Ans. Ganga

Ques 7. Which healthcare facility in India was ranked as ‘No. 1 Emerging Hospital’ by The Week-Hansa Research 2023?
Ans. Aster Medcity

Ques 8. Where was the 67th National School Games inaugurated by Sports Minister Atishi?
Ans. New Delhi

Ques 9. In which state has India’s fastest solar electric boat ‘Barracuda’ been launched?
Ans. Kerala

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here