19 December 2021 Current Affairs

0
85
19 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

19 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 19 December 2021 

Ques 1. In compliance with the instructions of the National Green Authority, which government has announced the cancellation of registration of all diesel vehicles which are 10 years old?
Ans. Delhi Government

Ques 2. When is International Minority Rights Day celebrated in whole the world?
Ans. 18 December

Ques 3. Which nation has honored P.M. Narendra Modi with the topmost civilian award “Nagdag Pell Gi Khorlo”?
Ans. Bhutan

Ques 4. Name the CEO of CBFC who has taken over as the new head of National Film Development Corporation Film Division and CFSI?
Ans. Ravinder Bhaker

Ques 5. India has included how many athletes are in the list of top athletes for the year 2024 Olympics?
Ans. 148 athletes

Ques 6. Who has been approved a 112 million dollar loan to set up the Assam Skill University?
Ans. Asian Development Bank

Ques 7. Which race car diver has been knighted at Windsor Castle, The London?
Ans. Lewis Hamilton

Ques 8. According to the “Basic Literacy Index”, which state ranks first in the list of large states in the list of literacy rates among children below the age of 10 years in the country?
has been on?
Ans. West Bengal

Ques 9. Which nation has honored Narendra Modi with its highest civilian award, the Ngadag Pel gi Khorlo?
Ans. Bhutan

Ques 10. Which state has signed an agreement with UN-FAO and ICAR for sustainable agriculture?
Ans. Andhra Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here