18 December 2021 Current Affairs

0
133
18 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

18 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 18 December 2021 

Ques 1. Which magazine has honored American gymnast Simone Biles with the Best Athlete Award 2021?
Ans – Time Magazine

Ques 2. In which state Union Home Minister Amit Shah has laid the foundation stone of Maa Umiya Dham Development Project?
Ans – Gujarat

Ques 3. Which sportsperson has been announced by the Federation of Sports Journalists of India to be honored with the prestigious SJFI Award?
Ans– Sunil Gavaskar

Ques 4. The Chief of Army Staff who has taken over as the Chairman of the “Chief of Staff Committee” today?
Ans – General Manoj Mukund Naravane

Ques 5. Which United Nations organization has given heritage status to the Durga Puja festival of West Bengal?
Ans – UNESCO

Ques 6. The Union Cabinet has announced to increase the age of marriage of a woman to how many years under the law?
Ans – 21 Years

Ques 7. The Union Cabinet has approved how many crore rupees scheme to promote semiconductor and display manufacturing in India?
Ans– Rs 76,000 crore

Ques 8. Which bank has won 2 awards at the ET BFSI Excellence Awards 2021?
Ans – DBS Bank Of India

Ques 9. Australia’s opener David Warner and which female player has been chosen as the ICC Player of the Month for November?
Ans – Haley Mathews

Ques 10. Which country’s government has become the first government in the world to go 100% paperless?
Ans – Dubai (UAE)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here