18 May 2024 Current Affairs

0
67
18 May 2024 Current Affairs
18 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

18 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 18 May 2024 

Ques 1. Which actress has been honored with the Guest of Honor ‘Palm d’Or’ award at the 77th Cannes Film Festival?
Ans. Meryl Streep

Ques 2. After how many years was the National Doubles Squash Championship organized again and it was held in Chennai?
Ans. 17 years

Ques 3. Who is the first woman Deputy Chief Minister of Rajasthan, who passed away recently?
Ans. Dr. Kamla Beniwal

Ques 4. Where has Russian President Vladimir Putin reached on his two-day official visit?
Ans. China

Ques 5. Who has become the only player to make a national record in the shot put event?
Ans. Abha Khatua

Ques 6. More than 300 people have been made Indian citizens under CAA. Which country is not mentioned in the Citizenship Amendment Act (CAA)?
Ans. bhutan

Ques 7. Which student from the state has been selected for IRSD’s prestigious ‘Young Achiever Award- 2024’?
Ans. Garvit Gupta

Ques 8. Who has become the first Indian male wrestler to qualify for the Olympics?
Ans. Aman Sehrawat

Ques 9. In the final of men’s javelin throw event in Federation Cup 2024, whom did Neeraj Chopra defeat to win the gold medal?
Ans. DP Manu

Ques 10. Which tree is disappearing from South Rajasthan, which is adversely affecting the forests and people of the region?
Ans. Semal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here