18 May 2022 Current Affairs

0
259
18 May 2022 Current Affairs
18 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

18 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 18 May 2022 

Ques 1. India has recently contributed how much US dollars to the UN with the aim of promoting the Hindi language?
Ans. 800,000 US Dollars

Ques 2. Who has represented India in COP 15 on desertification?
Ans. Bhupendra Yadav

Ques 3. Which Nation has been elected as the new President of the Association of Asian Election Authorities for the year 2022-24?
Ans. India

Read Also: Current Affairs

Ques 4. What is the rank of Reliance Jio in the list of “Global 2000” released by Forbes?
Ans. 53rd

Ques 5. When is ‘World Migratory Bird Day observed?
Ans. May 14

Ques 6. Which Kingdom has become the first state to cross 10 GW solar capacity?
Ans. Rajasthan

Ques 7. Which Kingdom government has launched the ‘Mukhyamantri Free Sewer Connection Scheme’?
Ans. Delhi

Ques 8. When is ‘International Lighting Day’ celebrated?
Ans. May 16

Ques 9. Which Kingdom Pomai Naga region has been declared as ‘Drug-Free John’?
Ans. Manipur

Ques 10. Which Kingdom Ramgarh Vishdhari Tiger Reserve has been declared the 52nd Tiger Reserve of India?
Ans. Rajasthan

Ques 11. ‘Technology Pioneers Community’ is an initiative of which institute?
Ans. WEF

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here