17 May 2022 Current Affairs

0
197
17 May 2022 Current Affairs
17 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 17 May 2022 

Ques 1. Which Nation has launched the world’s greatest film revival project?
Ans. India

Ques 2. Biplab Kumar Deb has resigned from the post of Chief Minister of which state in May 2022.
Ans. Tripura

Read Also: Current Affairs

Ques 3. In which Nation has the second case of monkeypox been confirmed?
Ans. Britain

Ques 4. Which Kingdom government has launched Shaily App to prevent disease?
Ans. Kerala

Ques 5. Which Nation President Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan has passed away recently?
Ans. United Arab Emirates

Ques 6. In which state e-learning scheme has been started?
Ans. Haryana

Ques 7. Which country’s former cricketer ‘Andrew Symonds’ has died in a road accident recently?
Ans. Australia

Ques 8. Whom did TVS Motor Company make its Managing Director
Ans. Sudarshan Venu

Ques 9. Where was the ‘Rural Tribal Technical Training’ project inaugurated?
Ans. Bhopal

Ques 10. When is International Day of Light 2022 celebrated?
Ans. 16th May

Ques 11. Which country has banned the export of wheat?
Ans. North India

Ques 12. When has BRO celebrated its 62nd foundation day?
Ans. 07 May

Ques 13. Which bank has lately launched its online platform “Trade Nxt”?
Ans. Union Bank of India

Ques 14. When is Vesak Day celebrated?
Ans. 16th May

Ques 15. Who has won the Thomas Cup for the first time in its 73-year history?
Ans. North India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here