18 July 2023 Current Affairs

0
85
18 July 2023 Current Affairs
18 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

18 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 18 July 2023 

Ques 1. Which country has won the title of ‘Under-21 European Championship 2023’?
Ans. England

Ques 2. When is the World Population Day 20231 celebrated?
Ans. July 11

Ques 3. In which city the third meeting of Sherpa G20 has been held?
Ans. Hampi

Ques 4. Which state official has been honored with the ‘Exemplary Leader of the Year’ award in Mumbai?
Ans. Pawan Arora

Ques 5. Where was the meeting of the G20 Finance and Central Bank Deputies FCBD held?
Ans. Gandhinagar

Ques 6. Where is the famous Hathini Kund barrage located?
Ans. Haryana

Ques 7. Which sculptor from Rajasthan has prepared the clay model of Chandrayaan-3 before the launch of Chandrayaan-3?
Ans. Navaratna Prajapati

Ques 8. Which state government has approved two ‘Thermal Power Projects’ at Obra in Sonbhadra district?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. India and which country have launched ‘Operation Broader Sword’ to stop drug trafficking?
Ans. America

Ques 10. Which state’s Aathur betel leaves have been given GI tag?
Ans. Tamil Nadu

Ques 11. Which athletics has won the ‘Gold Medal’ in the Asian Athletics Championship 2023?
Ans. Jyoti Yaraji

Ques 12. Who has represented Rajasthan in the 50th meeting of the GST Council held in New Delhi?
Ans. Shanti Dhariwal

Ques 13. Which state celebrated ‘Bhanu Jayanti’, the birth anniversary of Nepalese poet Adi Kavi Bhanubhakta Acharya?
Ans. Sikkim

Ques 14. Skill India has successfully revived the Namda art of which state?
Ans. Jammu Kashmir

Ques 15. By whom has the proposal to reconstitute the State Environment Impact Assessment Authority and the State Expert Appraisal Committee been approved?
Ans. Ashok Gehlot

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here