17 June 2022 Current Affairs

1
195
17 June 2022 Current Affairs
17 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 17 June 2022 

Ques 1. The Government of India has started the Agneepath Military Recruitment Scheme, for how many years?
Ans. 04 years

Ques 2. Who became the new President of the International Aluminum Institute?
Ans. Satish Pai

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Which has become the first telecom company to provide 4G services in Ladakh’s Pangong Lake?
Ans. Reliance Jio

Ques 4. Which state’s Chief Minister has launched the ‘Beach Vigil App’?
Ans. Goa

Ques 5. For how many years the youth will be recruited into the army under the ‘Agneepath Recruitment Scheme’?
Ans. four years

Ques 6. When is World Accreditation Day celebrated?
Ans. 09 June

Ques 7. Which country has proposed a plan to launch a solar power plant in space in 2028 to achieve continuous electricity?
Ans. Bangladesh

Ques 8. Which Nation India has signed an agreement for technical cooperation?
Ans. Australia

Ques 9. Which scheme has been lately released by the central government for army recruitment?
Ans. Agneepath Recruitment Scheme

Ques 10. Which nation has released a new geological map of the moon ‘Geological Map’?
Ans. China

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA,  current affairs recent, Current Affairs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here