• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

17 January 2024 Current Affairs17 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

17 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 17 January 2024 

Ques 1. When will the Pran Pratishtha program for Ram Lalla Virajman start in the Shri Ram Janmabhoomi complex?
Ans. January 22, 2024

Ques 2. Who has become the champion in the ‘Beach Games 2024’ held in Diu?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 3. In which district of Uttar Pradesh was the massive cleanliness campaign launched by Yogi Adityanath?
Ans. Ayodhya

Ques 4. Indian Army Day is celebrated every year in India, to commemorate the day when General Who took over the command of the army from British General Sir Francis Butcher?
Ans. KM Cariappa

Ques 5. Which former star cricketer has joined YSR Congress Party?
Ans. Ambati Rayudu

Ques 6. What is the theme of the 54th annual meeting of the World Economic Forum?
Ans. rebuilding trust

Ques 7. In which district the Maharashtra government has announced to establish ‘Atpadi Conservation Reserve’?
Ans. Sangli

Ques 8. Famous poet Munawwar Rana belonged to which district of Uttar Pradesh?
Ans. Lucknow

Ques 9. Who was honored with “IMMA Lifetime Achievement Award”?
Ans. Manoj Kumar

Ques 10. Which bank has touched the 5 trillion mark in market capitalization for the first time?
Ans. SBI

Ques 1.1 Where will India’s first centrally funded ‘cow sanctuary’ be built?
Ans. Muzaffarnagar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *