16 January 2022 Current Affairs

0
265
16 January 2022 Current Affairs
16 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

16 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 16 January 2022 

Ques 1. Which of the Army’s Raising Day has been celebrated recently on 15 January?
Ans. 74th Foundation Day

Ques 2. Who has been selected for the 16th Queens Battle Relay?
Ans. Vinisha Umashankar

Ques 3. According to the recent report, what percentage of India’s area is covered by forest and tree cover.
Ans. 24.62 percent

Ques 4. Which bank has bound up with Minkasupay for biometric-based banking payment?
Ans. Axis Bank

Ques 5. Where has ISRO successfully tested the cryogenic engine for the Gaganyaan rocket?
Ans. ISRO Propulsion Complex, Mahendragiri, Tamil Nadu

Ques 6. Dion Landor has passed away, who was he?
Ans. Athlete

Ques 7. Which country will buy BrahMos cruise missiles from India?
Ans. Philippines

Ques 8. Which kingdom Kumbalangi village has become India’s first sanitary napkin-free village?
Ans. Kerala

Ques 9. In whose memory Army Day is celebrated every year on 15 January.
Ans. In memory of KM Cariappa

Ques 10. Who has been appointed as the chairman of the Indian Council of Historical Research (ICHR)?
Ans. Raghuvendra Tanwar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here