16 February 2024 Current Affairs

0
39
16 February 2024 Current Affairs
16 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

16 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 16 February 2024 

Ques 1. ‘Gupteshwar Forest’ has been declared the fourth biodiversity-heritage site of which state?
Ans. Odisha

Ques 2. Whose birth anniversary is celebrated as World Unani Day?
Ans. Hakim Ajmal Khan

Ques 3. Where has Suttur Yatra Mahotsav 2024 started?
Ans. Karnataka

Ques 4. Who has launched the first BIMSTEC Aquatics Championship 2024 in New Delhi?
Ans. Anurag Singh Thakur

Ques 5. Which state became the champion in the 34th National Women and Men Junior Category Championship held in Bhopal?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 6. Who has become the 72nd President of the Institute of Chartered Accountants of India (ICAI)?
Ans. Ranjit Kumar Aggarwal

Ques 7. Who is India’s oldest Test cricketer who died in February 2024?
Ans. Dattajirao Gaekwad

Ques 8. Which state’s cabinet has approved a bill banning ‘magical remedies’?
Ans. Assam

Ques 9. Which district stood first in MP Youth Games 2023?
Ans. Indore

Ques 10. Who has been honored with the prestigious ‘KPP Nambiar Award?
Ans. S. Somnath

Ques 11. Which ministry launched APAAR initiative in remote villages?
Ans. Ministry of Education

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here