16 December 2022 Current Affairs

0
125
16 December 2022 Current Affairs
16 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

16 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 16 December 2022 

Ques 1. When is the 20th Kathmandu International Mountain Film Festival celebrated?
Ans. 8 December

Ques 2. On which day the India-Indonesia Coordinated Patrol campaign was organized?
Ans. 8 December

Ques 3. When is National Energy Conservation Day celebrated?
Ans. 14 December

Ques 4. What is the Consumer Price Index (CPI) based retail inflation in India for November?
Ans. 5.88%

Ques 5. Which Indian chef has been ranked among the top 10 global chefs in the world by the Gazette Review in June 2022?
Ans. Vikas Khanna

Ques 6. Which country has printed its first currency with the signatures of 2 women?
Ans. North America

Ques 7. Prime Minister Narendra Modi has launched a project worth how many rupees in Maharashtra?
Ans. 75000 crores

Ques 8. Which Indian cricketer broke Chris Gayle’s record of scoring the fastest 200 runs in an ODI inning?
Ans. Ishan Kishan

Ques 9. Who won the 2022 Scripps National Spelling Bee on 3rd June 2022?
Ans. Harini Logan

Ques 10. Which bank launched the Flagship Gender Toolkit?
Ans. World Bank

Ques 11. Who has become the 77th Grandmaster of India?
Ans. Adit Mittal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here