16 April 2022 Current Affairs

0
55
16 April 2022 Current Affairs
16 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

16 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 16 April 2022 

Ques 1. Who has launched the Amrit Samagam, the summit of the country’s tourism and cultural ministers?
Ans. Amit Shah

Ques 2. Who has approved a $Two million loan to support urban development in Nagaland?
Ans. Asian Development Bank

Ques 3. Where has the 5-day Madhavpur Ghed Mela been inaugurated?
Ans. Porbandar

Ques 4. The experts of which institute have confirmed the finding of microplastic in the Kaveri river?
Ans. Indian Institute of Science (IISc), Bangalore

Ques 5. Which Kingdom Kangra tea will get a GI tag from European Commission?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. Who has won the EY Entrepreneur of the Year Award 2021?
Ans. Falguni Nair

Ques 7. Who has been honored with the Fifty-Six Jnanpith Award?
Ans. Sapphire Phukan

Ques 8. ‘Shiva Kumar Subramaniam’ has passed away, who was he?
Ans. actor

Ques 9. When is World Chagas Disease Day observed?
Ans. 14th April

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here