• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

16 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स16 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स

कर्रेंट अफेयर्स

16 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स || 16 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

कर्रेंट अफेयर्स 16 अक्टूबर 2023

Ques 1. Where has Prime Minister Narendra Modi laid the foundation stone of development projects worth Rs 4200 crore?
Ans. Uttarakhand

Ques 2. Where was the 5th annual defense dialogue held between India and France?
Ans. Paris

Ques 3. Which will become India’s first wetland city?
Ans. Udaipur

Ques 4. Where will the World Cadet Chess Championship 2023 be held?
Ans. egypt

Ques 5. In which city has President Draupadi Murmu inaugurated the 2nd Indian Rice Congress?
Ans. Cuttack

Ques 6. Which woman has become the 7th richest person in India?
Ans. Savitri Jindal

Ques 7. Which operation has the Government of India started to evacuate Indians from Israel?
Ans. operation ajay

Ques 8. Who has been included in the category of essential services for the first time in the Assembly General Elections 2023 by the Election Commission?
Ans. authorized journalist

Ques 9. Who has inaugurated the 141st International Olympic Committee session in Mumbai?
Ans. Prime Minister Narendra Modi ji

Ques 10. The female labor force participation rate in India improved to what percentage?
Ans. 37%

Ques 11. Who has inaugurated the 200th birth anniversary celebrations of Swami Dayanand Saraswati?
Ans. Narendra Modi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 16 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स || 16 October 2023 Current Affairs .

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *