• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

15 October 2023 Current Affairs15 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

15 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 15 October 2023 

Ques 1. India and which country have held the 20th round of ‘Corps Commander Level’ meeting?
Ans. China

Ques 2. Which team has made the record of the biggest run chase in the history of ODI World Cup?
Ans. Pakistan

Ques 3. Which bank has launched ‘ONDC Network Gift Card’?
Ans. Yes Bank

Ques 4. Who has launched ‘Suswagatam’ online portal to generate online electronic passes for visitors to enter the court premises?
Ans. Supreme Court

Ques 5. Where has NITI Aayog organized the State Workshop on Women Leadership Development?
Ans. Goa

Ques 6. ISRO’s second spaceport will be established in which state?
Ans. Tamil Nadu

Ques 7. Which state government approved the ‘Lake Ladki’ scheme?
Ans. Maharashtra

Ques 8. Which Indian man is among the 11 nominees for World Athlete of the Year?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 9. Which Olympic Committee was suspended by the IOC for ‘charter violations’ in October 2023?
Ans. russia

Ques 10. In which state’s assembly has a resolution been passed against ‘Uniform Civil Code’?
Ans. Kerala

Ques 11. Where has Nokia established its state-of-the-art 6G laboratory?
Ans. Bengaluru

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *