15 October 2021 Current Affairs

0
83
15 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

15 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. Our Website You Visit Daily Updated Current Affairs. Current Affairs are most important for all exams.

Current Affairs 15 October 2021 

Ques 1. Which Lal Bahadur Shastri (LBS) National Excellence Award has been award to Dr. Randeep Guleria, Director, AIIMS Delhi?
Ans. 22nd

Ques 2. According to a study publishing in which journal, scientists have been received the first radio indication from a planet outside the solar system?
Ans. Nature Astronomy

Ques 3. Which Kingdom-owned company has been given the status of “Maharatna” by the Government of India?
Ans. Power Finance Corporation

Ques 4. Which day is celebrated Whole over the world on 14 October?
Ans. international standards day

Ques 5. What percentage has the international Monetary amount placed India’s GDP growth rate for 2021-22?
Ans. 9.5%

Ques 6. The “Global Multidimensional Poverty Index 2021” has been released by the United Nations Development (UND) Program and by whom?
Ans. Oxford, Poverty and Human Development Initiative

Ques 7. Which kingdom of India has given the GI tag to Karushpur Kalamkari painting and Kallakuruchi wood Engraving?
Ans. Tamil Nadu

Ques 8. Which ministry has been published the “Monthly Economic Review for September 2021”?
Ans. Finance Ministry

Ques 9. Which bank former chief Rajnish Kumar has been inducting as chairman on the board of Bharat Pe?
Ans. state bank of India

Ques 10. Which Nation has launched the world’s first self-driving train?
Ans. Germany

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here