15 June 2024 Current Affairs

0
64
15 June 2024 Current Affairs
15 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

15 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 15 June 2024 

Ques 1. What is the rank of India in the Global Gender Gap Index released by the World Economic Forum?
Ans. 129th

Ques 2. Russia and the armed forces of which country have started the second phase of tactical nuclear weapon exercise?
Ans. Belarus

Ques 3. Who has been reappointed as the National Security Advisor (NSA) in the Narendra Modi-led NDA government?
Ans. Ajit Doval

Ques 4. Who has been appointed as the Secretary of CCI?
Ans. Inderpal Singh Bindra

Ques 5. Who has taken oath as the Chief Minister of Arunachal Pradesh for the third consecutive time?
Ans. Pema Khandu

Ques 6. The International Astronomical Union has named a crater on Mars after whom?
Ans. Professor Devendra Lal

Ques 7. In which country has the Ukraine Peace Conference been organized?
Ans. Switzerland

Ques 8. NASA is collaborating with which IIT to conduct research on multidrug resistant pathogens in India?
Ans. IIT Madras

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here