15 February 2024 Current Affairs

0
51
15 February 2024 Current Affairs
15 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

15 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 15 February 2024 

Ques 1. ‘Alexander Stubb’ won the presidential election of which country?
Ans. Finland

Ques 2. Who became the first transgender Train Ticket Examiner (TTE) of Tamil Nadu?
Ans. Sindhu Ganpati

Ques 3. How much amount has Finance Minister Jagdish Deora presented in the interim budget of the government for April 1 to July 31, 2024?
Ans. Rs 1,45,229.55 crore

Ques 4. Which country has introduced a new ‘Working Law Bill’?
Ans. Australia

Ques 5. IREDA has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which IIT for clean energy innovation?
Ans. IIT Bhubaneswar

Ques 6. Which is the world’s largest helmet manufacturing company?
Ans. steelbird

Ques 7. Which award has been given to Madhya Pradesh Tourism Board in the tourism category for rural tourism at the 96th Scotch Summit in New Delhi?
Ans. Silver Award

Ques 8. Which bus stand in Odisha is named B. R. Will it be named after Ambedkar?
Ans. Baramunda ISBT

Ques 9. Where is the 57th Statesman Vintage and Classic Car Rally organized?
Ans. New Delhi

Ques 10. Which state government has launched the ‘Ten City Development Concept’ (Two Cities – One Urban Development)?
Ans. Assam

Ques 11. In which country has a new work life balance bill been introduced?
Ans. Australia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here