15 December 2023 Current Affairs

0
19
15 December 2023 Current Affairs
15 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

15 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 15 December 2023

Ques 1. ‘Bhajanlal Sharma’ has been elected the new Chief Minister of which state?
Ans. Rajasthan

Ques 2. Which country has started the world’s first fourth generation nuclear reactor?
Ans. China

Ques 3. Which state-owned company has signed an agreement with CFM Mozambique for the supply of diesel engines?
Ans. Rights Limited

Ques 4. In which city of Uttar Pradesh will 10 MW electricity be produced from solar power plant?
Ans. Ayodhya

Ques 5. Where has the Diptech Startup Promotion Campaign named Samriddhi Conclave been launched?
Ans. IIT Ropar

Ques 6. ‘VINBAX-23 exercise’ is being conducted between India and which country?
Ans. Vietnam

Ques 7. Who has started the initiative ‘Developed India 2047: Voice of Youth’?
Ans. Narendra Modi

Ques 8. Which rocket achieved the historic feat of being the world’s first methane-powered rocket by successfully launching three satellites into orbit in December 2023?
Ans. Zhuke-2 Y-3 by North Space Technology

Ques 9. Which state government has approved the Drone Operation Security Policy 2023?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 10. Who has become the first woman medical officer of the Indian Army to be deployed in Siachen?
Ans. geetika call

Ques 11. Where has the Indian Army organized ‘Honor Run – Indian Army Veterans Half Marathon’ to commemorate Kargil Victory?
Ans. New Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here