14 September 2023 Current Affairs

0
74
14 September 2023 Current Affairs
14 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

14 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 14 September 2023 

Ques 1. Which country has topped the ‘ICC Men’s ODI Rankings’?
Ans. Australia

Ques 2. When is World Physiotherapy Day celebrated?
Ans. 08 September

Ques 3. With which country has India signed MoU in the areas of energy, digitalization and investment?
Ans. Saudi Arabia

Ques 4. Who is leading a three-member delegation to Maldives to observe the Presidential Elections, 2023?
Ans. Arun Goyal

Ques 5. Who has rejoined the European Union’s Horizon Research Programme?
Ans. Britain

Ques 6. In which state will PepsiCo invest Rs 778 crore to set up a new plant?
Ans. Assam

Ques 7. Which state government’s cabinet has approved the ‘Mob Lynching Victim Compensation Scheme’?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 8. Which SPG officer who provided security to Prime Minister Modi has passed away?
Ans. Arun Kumar Sinha

Ques 9. At which place the world’s highest fighter airfield is being developed by the Border Roads Organization (BRO)?
Ans. Ladakh

Ques 10. What was the main focus of the talks between India and UK during the 12th Economic and Financial Dialogue (EFD)?
Ans. Infrastructure Development

Ques 11. Which railway station will be renamed as ‘Shaheed Captain Tushar Mahajan Railway Station’?
Ans. Udhampur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 09 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here