14 September 2022 Current Affairs

0
49
14 September 2022 Current Affairs
14 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

14 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 14 September 2022 

Ques 1. How many entities have been penalized by the Reserve Bank of India (RBI) recently for failing to comply?
Ans. 3

Ques 2. Where has IILM University launched the first NEP 2020-compliant law school in India?
Ans. Greater Noida

Ques 3. Who has won the US Open Men’s Singles 2022 title?
Ans. C Alcaraz Garcia

Ques 4. Who has chaired the thirty Southern Zonal Council meetings in Thiruvananthapuram?
Ans. Amit Shah

Ques 5. Anna Branbic has been named the Prime Minister of which country till 2024?
Ans. Serbia

Ques 6. When is National Forest Martyrs Day celebrated?
Ans. 11 September

Ques 7. Which state government has started the Rural Backyard Pigri Scheme for the welfare of farmers?
Ans. Meghalaya

Ques 8. KN Singh has passed away recently, who was he?
Ans. Former Chief Justice of Supreme Court

Ques 9. How much has SBI done for India’s economic growth in FY23?
Ans. 6.8%

Ques 10. Which Bangladeshi cricketer has announced his retirement from T20-20 International cricket?
Ans. Mushfiqur Rahim

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags:  Today 14 September 2022 Current Affairs In Hindi, Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here