14 September 2021 Current Affairs

0
149
14 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

14 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 14 September 2021 

Ques 1. Which conference of the Guardian of Migrants has been organized?
Ans. fourth

Ques 2. Name the Minister of State for Health and Family Welfare who has to inaugurate the “Digital Population Clock”?
Ans. Bharti Praveen Pawar

Ques 3. Tribal work Minister Shri Arjun Munda has gone on a two-day visit to which state?
Ans. Assam

Ques 4. Which prior Union Minister has taken over as the Vice President of Darshan Samiti and Gandhi Smriti?
Ans. Vijay Goel

Ques 5. Bhupendrabhai Rajinikanth Patel has been selected as the new Chief Minister of which state?
Ans. Gujarat

Ques 6. In which state Jyotiraditya Scindia has been launched the “Medicine from the Sky” scheme?
Ans. Telangana

Ques 7. Which INS has been awarded the “President Color Award” by President Ram Nath Kovind?
Ans. INS Hans

Ques 8. In which city did Union Defense Minister Rajnath Singh hold a bipartite meeting with his Australian equivalent Peter Dutton?
Ans. New Delhi

Ques 9. India and Japan have been organized which of their Maritime Affairs Dialogue?
Ans. sixth

Ques 10. India and which country have signed a liberate trade agreement together?
Ans. Georgia

 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here