13 September 2021 Current Affairs

1
206
13 September 2021 Current Affairs

Current Affairs

13 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 13 September 2021 

Ques 1. Which organization has been effectively shut down by the Ministry of Railways?
Ans. IROAF

Ques 2. Which BRICS summit has been chair by Prime Minister Narendra Modi?
Ans. 13th

Ques 3. On which continent the experts of the United States have started the discovery of the oldest ice?
Ans. Antarctica

Ques 4. How many days of the plan has been announced by Jyotiraditya Scindia for the civil aviation sector of India?
Ans. 100 days

Ques 5. Which state’s Chief Minister Vijay Rupani has been resigned from his post?
Ans. Gujarat

Ques 6. Assam Governor Jagdish Mukhi has been given extra charge of which state?
Ans. Nagaland

Ques 7. The world’s largest plant designed to absorb Co2 from the air has been started in which country?
Ans. Iceland

Ques 8. Tamil poet Subramaniam Bharathi’s death anniversary is declared as which day in Tamil Nadu?
Ans. great poet day

Ques 9. India’s first nuclear missile tracking ship has launched, what is its name?
Ans. INS Dhruv

Ques 10. Which Earth observation satellites have been successfully launched by China?
Ans. Gaofen – 502

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here