• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

14 October 2023 Current Affairs14 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

14 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 14 October 2023 

Ques 1. India and which country have signed an agreement to promote ‘defense relations’?
Ans. Italy

Ques 2. With whom has Maruti Suzuki tied up for dealer financing solutions?
Ans. IDBI Bank

Ques 3. By which state government has ‘Lake Ladki’ i.e. ‘Pyaari Beti Yojana’ been started?
Ans. Maharashtra

Ques 4. With which country has India signed MoU in the areas of energy, digitalization and investment?
Ans. Saudi Arabia

Ques 5. Where will ISRO set up its second spaceport?
Ans. Kulasekharapatnam

Ques 6. With which country has India started ‘ferry service’ after 12 years?
Ans. Sri Lanka

Ques 7. Which state government will give pink scooties to 1100 ‘female beat constables’?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. Kendrapada Rasabali of which state has got GI tag?
Ans. Odisha

Ques 9. Which state’s former DGP Sharat Chandra Mishra has passed away?
Ans. Orissa

Ques 10. What percent has IMF estimated India’s growth rate to be in the current financial year?
Ans. 6.3%

Ques 11. Which edition of the India-UK Economic and Financial Dialogue was held in New Delhi?
Ans. 12th

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *