14 January 2022 Current Affairs

0
186
14 January 2022 Current Affairs
14 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

14 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 14 January 2022 

Ques 1. Recently UBS Securities has estimated India’s GDP in FY 2022.
Ans. 9.1 percent

Ques 2. Which mission has been launched by the Railway Protection Force to track the lost luggage?
Ans. Mission Amanat

Ques 3. What is the rank of India in the recently released Henley Passport Index 2022?
Ans. 83rd place

Ques 4. Who has inaugurated the new campus of the Institute of Classical Tamil in Chennai?
Ans. Narendra Modi

Ques 5. Who has been appointed as the chairperson of the committee constituted to investigate the Prime Minister’s security?
Ans. Indu Malhotra

Ques 6. Chandrashekhar Patil has passed away, who was he?
Ans. writer

Ques 7. Recently India’s oldest bear Rose has passed away in which national park.
Ans. Van Vihar National Park, Bhopal

Ques 8. Who has won the ICC Player of the Month Award for the month of December?
Ans. Ejaz Patel

Ques 9. Recently who has been made the head of the Indian Space Research Organization (ISRO).
Ans. S. to Somnath

Ques 10. Who has been awarded the 12th Bharat Ratna Dr. Ambedkar Award?
Ans. Harshali Malhotra

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here