13 May 2022 Current Affairs

0
110
13 May 2022 Current Affairs
13 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

13 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 13 May 2022 

Ques 1. Nand Moolchandani has recently been appointed as the first line of defense of America, which CTO of the Central Intelligence Agency?
Ans. First

Ques 2. Which country will be the official country of honor in France’s upcoming Cannes Marche du Film?
Ans. India

Ques 3. Guruswamy Krishnamurthy, CEO of which medical technology firm has been conferred with the British honor “MBE”?
Ans. penlon

Read Also: Current Affairs

Ques 4. According to a recent report, which India has recorded the highest sex ratio?
Ans. Ladakh

Ques 5. In which year did Padma Shri awardee Rajat Kumar Kar, the eminent Oriya litterateur, pass away?
Ans. 2021

Ques 6. Which is the first Asian Nation to join NATO’s Cyber ​​Defense Group?
Ans. South Korea

Ques 7. Where was the India-Oman Joint Commission meeting held?
Ans. New Delhi

Ques 8. Which Indian architect has been awarded the prestigious Royal Gold Medal 2022?
Ans. Balakrishna Doshi

Ques 9. Which country has been elected as the new President of AAEA for the year 2022-24?
Ans. North India

Ques 10. In which institute ‘Experience Studio on Drone’ has been started?
Ans. NITI Aayog

Ques 11. Who has released ‘The Kingdom of World Forest Report’?
Ans. FAO

Ques 12. Former security chief John Lee Ka-Chiu has been recently elected as the next leader of which country?
Ans. Hong Kong

Ques 13. Who has been included in the Cargo Forum India annual event?
Ans. Jyotiraditya M. Scindia

Ques 14. Which country has opened a new gas field with a capacity to produce 20 million cubic feet of gas?
Ans. Bangladesh

Ques 15. Which country will host the 2027 SEA Games?
Ans. Malaysia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here