• Sat. Apr 13th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

13 March 2024 Current Affairs13 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

13 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 13 March 2024 

Ques 1. Where has Prime Minister Narendra Modi unveiled the 125 feet tall statue of ‘Lachit Borphukan’?
Ans. Jorhat

Ques 2. Who has been appointed member of ‘National Commission for Scheduled Tribes’?
Ans. Asha Lakda

Ques 3. The amount given under Mukhyamantri Balika Sambal Yojana has been increased from ₹ 10,000 to how much?
Ans. 30 thousand rupees

Ques 4. Where has North India’s first Pizza ATM been unveiled?
Ans. Chandigarh

Ques 5. Who has launched the fifth edition of ‘Jal Shakti Abhiyan: Catch the Rain’ campaign?
Ans. Gajendra Singh Shekhawat

Ques 6. How much monthly financial assistance will eligible married women get under the Mahtari Vandana Yojana launched in Chhattisgarh?
Ans. Rs 1000

Ques 7. In which country the two-day ‘Nazrul Utsav’ has started?
Ans. bangladesh

Ques 8. Where has Supreme Court Chief Justice Dr. D.Y. Chandrachud inaugurated the virtual bench of Rajasthan High Court?
Ans. Bikaner

Ques 9. Where will the first tortoise conservation reserve of Uttar Pradesh be established?
Ans. Gonda

Ques 10. How many billion dollar free trade agreement did India sign with the European EFTA block?
Ans. 100 billion dollars

Ques 11. Where has the statue of Maharana Pratap been unveiled?
Ans. Hyderabad

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *