13 February 2024 Current Affairs

0
33
13 February 2024 Current Affairs
13 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

13 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 13 February 2024 

Ques 1. Which Indian diplomat has taken over as the Secretary General of ‘BIMSTEC’?
Ans. Indramani Pandey

Ques 2. Who is the new brand ambassador to lead the “Fit India” movement till February 2024?
Ans. Narendra Kumar Yadav

Ques 3. In which state has a tool been launched to provide information to farmers at the time of disaster?
Ans. Bihar

Ques 4. Which film has won the Best Animation Film award at the Kanchenjunga International Film Festival?
Ans. Lachit the Warrior

Ques 5. Who has been awarded the ‘Lakshminarayan International Award’?
Ans. Pyarelal Sharma

Ques 6. Who has been appointed as the Managing Director and Chief Executive Officer of LIC Mutual Fund Asset Management in February 2024?
Ans. Ravi Kumar Jha

Ques 7. Who has been appointed as the non-executive chairman of the board by NPCI till February 2024?
Ans. Ajay Kumar Chaudhary

Ques 8. America, Australia and which country have conducted joint exercises in the South China Sea?
Ans. Japan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here