13 February 2022 Current Affairs

0
434
13 February 2022 Current Affairs
13 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

13 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 13 February 2022 

Ques 1. The Government of India has banned the import of foreign drones to promote Made in India drones with immediate effect, on which date?
Ans. 9 February

Ques 2. When is the Indian National Women’s Day being celebrated?
Ans. 13th February

Ques 3. Who has recently banned the import of foreign drones?
Ans. Planning Commission

Ques 4. When is National Productivity Day celebrated?
Ans. On 12 February 2022

Ques 5. Which day is observed as World Pulses Day every year?
Ans. February 10

Ques 6. Which state government has tied up with the British Council to expand higher education?
Ans. Telangana government

Ques 7. Who has appointed as the president of Pfizer India Company in 2022, February?
Ans. Pradeep Shah

Ques 8. Who is the author of the recently launched book called India-Africa Relations: Changing Horizons.
Ans. Rajiv Bhatia

Ques 9. India has rejected the reference to which of the following states/union territories of India in the China-Pakistan joint statement in February 2022?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 10. The Securities and Exchange Board of India (SEBI) has reconstituted the Advisory Committee on Investor Protection and Education Fund under the chairmanship of
Ans. Under the chairmanship of G. Mahalingam

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here