• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

12 September 2023 Current Affairs12 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

12 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 12 September 2023 

Ques 1. Which country has won the title of the best country in the world for the second consecutive time?
Ans. Switzerland

Ques 2. With which country has the Indian Navy successfully concluded the second phase of the 21st edition of the bilateral naval exercise ‘Varuna’ in the Arabian Sea?
Ans. France

Ques 3. ‘Who has been appointed by NASSCOM as its chairperson?
Ans. Rajesh Nambiar

Ques 4. When is ‘World Suicide Prevention Day’ celebrated?
Ans. 10 September

Ques 5. Which organization has partnered with NPCI to co-develop Hindi and English payment language model for ‘Hello UPI’?
Ans. Al4 India in North IIT Madras

Ques 6. Which country has launched ‘Self Sovereign National Digital ID’ for all its citizens?
Ans. Bhutan

Ques 7. Which city has secured the top position for cleanest air in Clean Air Survey-2023?
Ans. Indore

Ques 8. The book ‘Fire on the Ganges’ written by whom has been released?
Ans. Radhika Iyengar

Ques 9. India and which country have resolved the last trade dispute in WTO.?
Ans. America

Ques 10. Special Campaign 2.0, a step towards ‘Swachhata’ was launched by which ministry to encourage environmental sustainability and cleanliness in its departments?
Ans. Ministry of Mines

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 09 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *