• Mon. Apr 22nd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

12 March 2024 Current Affairs12 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

12 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 12 March 2024 

Ques 1. Where has the three-day dairy fair and agricultural exhibition started?
Ans. Chaibasa

Ques 2. Who has unveiled ‘e-Kisan Upaj Nidhi’?
Ans. Piyush Goyal

Ques 3. Which ministry is responsible for organizing Nutrition Fortnight?
Ans. Ministry of Women and Child Development

Ques 4. In which city of Uttar Pradesh has Union Defense Minister Rajnath Singh launched the Integrated Waste Management Project?
Ans. Lucknow

Ques 5. In which state is the State Widow Remarriage Incentive Scheme going to be launched?
Ans. Jharkhand

Ques 6. Who has become the first bowler in the world to take 700 wickets in Test cricket?
Ans. James Anderson

Ques 7. Where will the joint exercise ‘Bharat Shakti’ of the three armies of India be held?
Ans. Jaisalmer

Ques 8. The two-day Nazrul festival took place in Dhaka. Who was Kazi Nazrul Islam?
Ans. Poet

Ques 9. In which district of Uttar Pradesh has Chief Minister Yogi Adityanath laid the foundation stone of the National Cadet Corps (NCC) Training Academy?
Ans. Gorakhpur

Ques 10. Who was named as the new Prime Minister of Tuvalu after the general elections?
Ans. Feleti Teo

Ques 11. Who has become the 97th member to ratify the International Solar Alliance?
Ans. panama

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *