• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

12 January 2024 Current Affairs12 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

12 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 12 January 2024 

Ques 1. Which country’s legendary footballer ‘Franz Beckenbauer’ has died at the age of 78?
Ans. Germany

Ques 2. Which country will chair the UNESCO World Heritage Committee in July 2024?
Ans. India

Ques 3. In which state ‘College Fagthanshi Mission 2024’ has been started?
Ans. Manipur

Ques 4. Where has Railways implemented AI for crowd control during the upcoming Magh Mela?
Ans. Prayagraj

Ques 5. When is ‘Pravasi Bharatiya Diwas’ celebrated every year?
Ans. 09 January

Ques 6. ‘Pandit Hariram Dwivedi’ has passed away, who was he?
Ans. Writer

Ques 7. Where is the newly inaugurated Malkangiri Airport located?
Ans. Odisha

Ques 8. How many players have received the Dronacharya Award for Outstanding Coach 2023 (Regular Category)?
Ans. 5

Ques 9. What is India’s weightage in the MSCI Emerging Markets Index by 2024?
Ans. 17.1%

Ques 10. Who is the fourth Secretary General of the Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation (BIMSTEC)?
Ans. Indra Mani Pandey

Ques 11. Who has been elected President of the Indian Wrestling Federation? ,
Ans. Sanjay Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *