• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

12 February 2024 Current Affairs12 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

12 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 12 February 2024 

Ques 1. What is the name of the satellite launched by NASA to survey the oceans and atmosphere?
Ans. PACE

Ques 2. Which of the following states will become the first state in India to have 21 airports after the development of five new airports?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 3. Which has become the first state to implement ‘Saman Nagrik Samitha’?
Ans. Uttarakhand

Ques 4. Who has inaugurated the ‘World Book Fair 2024′ organized in New Delhi?
Ans. Dharmendra Pradhan

Ques 5. Which of the following is the mascot of Khelo India University Games 2024?
Ans. Ashtalakshmi

Ques 6. What was the headline inflation rate during April-December 2023, as stated in the monetary policy review of RBI released in February, 2024?
Ans. 5.5%

Ques 7. At which place in Uttar Pradesh the first Mission Shakti Café has been opened?
Ans. Gonda

Ques 8. Where has the first Joint Defense Cooperation Committee meeting of India and Rwanda started?
Ans. Kigali

Ques 9. Which country’s former President died in a helicopter crash?
Ans. chile

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *